L’empresària catalana resident a Califòrnia, Anna N Schlegel, a l’Espai Línia [Foto: Joanna Chichelnitzky]

L’empresària catalana resident a Califòrnia, Anna N Schlegel, va presentar dimarts al vespre el seu llibre ‘Veritablement global’ (LaBreu Edicions) a l’Espai Línia de Barcelona. L’acte va ser presentat pel periodista olotí, Albert Brosa, qui va qualificar el llibre de “senzillament senzill”.

Nomenada l’empresària més influent del món en tecnologia i distingida amb una Creu de Sant Jordi (2021), segons Brosa, “els guardons que li han donat a Schlegel arriben massa tard”. I ha afegit que “manquen lideratges, però ella demostra proximitat, amor i passió a la feina”.

En una conversa, Brosa va anar estirant del fil en el recorregut vital i professional d’Schlegel a Silicon Valley (Califòrnia, Estats Units), qui hi viu des de fa més de trenta anys. Tot i ser una de les dones més influents del món en el seu sector i del lideratge que escenifica, l’empresària catalana va deixar clar que “m’he hagut de fer líder”.

“Els valors a casa són importants, cal deixar que les nenes s’expliquin”, va sentenciar

I va donar alguns detalls quan és a la feina: “En el meu equip no vull impresentables, no tinc temps per a això, al meu equip volem valors. Si ells (l’equip) no són molt bons, jo no aniré cap a dalt”, va dir. “Hi ha gent molt innovadora que no sap què necessitarà; per això t’has d’envoltar de gent que sí que ho sap”, va reblar.

Foto: Joanna Chichelnitzky

Veritablement Global explica des de dins com penetren les grans empreses als mercats internacionals per oferir amb èxit els seus productes als clients de diferents cultures i llengües. Tracta de tot el que cal saber per a globalitzar l’empresa de dalt a baix. “La tecnologia pot ajudar en moltes coses, és molt divertit treballar-hi”, va dir.

El compromís amb la llengua

Schlegel és vicepresidenta de producte, mercats internacionals i globalització de l’empresa Procore Technologies. Des de la seva posició sempre ha defensat el català, especialment en el seu posicionament en l’àmbit de la tecnologia. “Depèn que els catalans vulguin que les empreses distribueixin els seus productes en català. Si els consumidors ho demanen, les empreses ho faran”, va reconèixer.

Finalment va enviar un missatge als pares: “Els valors a casa són importants, cal deixar que les nenes s’expliquin”, va sentenciar. Un cop acabada la presentació, Schlegel va signar llibres als lectors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram