Una imatge de la trobada d’editors i llibreters. Foto: Espai Línia

L’associació Llegir en Català, que agrupa diverses editorials independents, ha presentat a l’Espai Línia les novetats editorials de la temporada, en una trobada amb una trentena de llibreters de proximitat, els encarregats de posar els llibres a disposició dels lectors.

Destaquem algunes de les novetats que s’han pogut veure. Com Dominicana, d’Angie Cruz, i Kannjawou, de Lyonel Trouillot, totes dues editades per L’Agulla Daurada. També les novel·les de Terry Pratchett i El portal dels obeliscs, de Jemisin, editades per Mai Més. Clandestina ha presentat Viena, 1912, d’Antoni Roca i Un tret a l’aire, de Francesc Puigpelat, entre altres. I l’editorial Saldonar, Stalingrad i L’Oucomballa, de Llibert i Teresa Ferri.  Zeitun, de Sílvia Alberich, i A la pell del llop, de Kerstin Ekman, són dues de les obres destacades per Les Hores.

També han estat representades L’Avenç, amb Hotel Savoy, de Joseph Roth, i Cap al tard, de Santiago Rusiñol; Tigre de Paper, amb Capitalisme caníbal, de Nancy Fraser, i Que paguin els amos!, d’Eve Livingston, o l’Autobiografia d’Angela Y. Davis. Raig Verd ha presentat Les dotze direccions del vent, d’Ursula K. Le Guin, Feminisme interromput, de Lola Oufemi i una Guia gramatical de llenguatge no binari. I Sembra Llibres ha defensat L’amor de les belles obreres, d’Aleksandra Kol·lontai o Benvingut imbècil, de Despentes. Finalment, l’editorial Indòmita, amb Bitter, d’Akwaeke Emezi; i Duna Llibres, amb Fundació i Imperi, d’Isaac Asimov i El món resplendent, de Margaret Cavendish.

Editorials independents

Llegir en Català està formada per editorials independents de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears que col·laboren per fer arribar als lectors els millors llibres en català. Tot i que editen llibres de temàtica diversa, el nexe comú dels socis és la publicació de narrativa per a adults en català, siguin originals o traduccions d’altres idiomes. Reivindiquen el negoci de proximitat, tant a l’hora d’escollir els textos per publicar com a l’hora de triar autors i professionals del món de l’edició. I, per descomptat, també amb els llibreters.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram