Imatge promocional de l’exposició sobre periodisme LGTBI+ de l’Espai Línia.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, inaugurarà l’exposició Passat, present i futur del periodisme LGTBI+, duta a terme per l’Espai Línia, el 17 d’abril a les 11 hores. A l’acte també hi haurà un debat sobre la situació del periodisme LGTBI+ amb Quim Esteban, director del programa Plurals i Singulars de Ràdio 4 de RNE, i Mar Sifre Rigol, directora d’Orgull.

La presentació de l’exposició serà un espai obert i amb entrada lliure. La trobada serà un moment per posar en comú la situació del col·lectiu als mitjans de comunicació i plantejar possibles millores en el tractament de la realitat LGTBI+.

De fet, la inauguració comptarà amb la presència dels representants de les entitats LGTBI+ de la ciutat, i al final de la presentació s’obrirà el torn de preguntes per part del públic, la qual cosa permetrà ampliar el debat.

Imatge de l’exposició. Foto: Espai Línia

En acabar l’acte, s’oferirà una copa de cava per brindar pel present i el futur del periodisme LGTBI+. Amb tot, la trobada serà una bona ocasió per aconseguir el número de la revista d’Orgull en paper —que compta amb articles d’opinió, reportatges i entrevistes en profunditat, entre d’altres—.

Exposició ‘Passat, present i futur del periodisme LGTBI+’ 

L’Espai Línia presenta l’exposició audiovisual Passat, present i futur del periodisme LGTBI+, que repassa com s’ha expressat el col·lectiu a través dels mitjans de comunicació al llarg de la història. Des del desert comunicatiu d’abans de la República, quan la pressió social, i també la institucional, impedia qualsevol mostra de suport directe, fins a l’actualitat, un moment en què la normalitat progressa adequadament.

Entre una i l’altra etapa, l’exposició reivindica l’etapa més important, la Transició, el moment en què van néixer les primeres publicacions LGTBI+ a Catalunya i on es van construir els grans referents del col·lectiu.

Impulsada per l’Espai Línia i comissariada pel periodista Andreu Asensio i la dissenyadora gràfica Marga Moreno, l’exposició és una aposta singular i atrevida pel periodisme LGTBI+ i la manera com es va desenvolupar, des de la República fins a l’actualitat. “Si bé fins al franquisme hi havia una certa tolerància respecte a les relacions privades”, diu Asensio, “a ningú li passava pel cap reivindicar obertament allò que avui entenem com a periodisme LGTBI+, perquè podia significar, com a poc, la mort social”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram