L’Espai Línia romandrà tancat l’agost per les vacances d’estiu, però a hores d’ara ja comptem amb un bon nombre d’actes i esdeveniments programats, que ens permeten augurar una tardor plena d’activitat.

Començarem el 9 de setembre amb la trobada habitual d’inici de curs entre els editors independents agrupats a l’associació Llegir en Català i les llibreries de proximitat encarregades de fer arribar les novetats als lectors. I el dia dotze, un grup de sindicalistes ens han reservat la sala per fer un debat de nivell: el futur de l’esquerra nacional en el context actual.

El 16 de setembre comença la Setmana Europea de la Mobilitat i l’Espai Línia se suma al programa d’esdeveniments amb una xerrada sobre cicloturisme impulsada pel Bicicleta Club Catalunya que tindrà lloc el dia 17. Un dia després, tornem a rebre l’Associació Catalana Contra el Càncer, que organitzarà un dels seus Diàlegs, aquest cop entorn del Mieloma Múltiple.  I el 18 hi ha prevista la inauguració del postgrau en Comunicació Científica que organitza Eduscopi i la UVIc-UCC, amb la participació d’Esther Vera, directora del diari Ara, i el Toni Pou, periodista científic i director d’Eduscopi. El 25 de setembre torna un altre habitual de l’Espai Línia, la Federació ACCAPS, que presentarà el seu informe anual sobre les barreres que es troben les persones amb sordesa.

L’Espai Línia, adaptat per a la presentació de l’informe ACCAPS. Foto: Espai Línia

Amèrica i Catalunya, Cultura de Barri

Al llarg del setembre l’Espai Línia també acollirà el cicle Amèrica a Catalunya, tres xerrades on s’explicaran els vincles històrics de Barcelona i Catalunya amb Llatinoamèrica, des d’un punt de vista cultural, però també social i econòmic, tenint en compte que molts americans van invertir a Catalunya durant finals del segle XIX i primers del XX.  Les xerrades tindran lloc el 26 de setembre i el 3 i el 10 d’octubre. L’impulsor del cicle és l’escriptor, historiador i conferenciant Arsenio Rodríguez Quintana autor de llibres com Cuba i Catalunya. Influencias mutuas o La Música entre Cuba i Catalunya.

Entre setembre i octubre, les dates estan pendents de confirmació, l’Espai Línia també acollirà un nou cicle de Cultura de Barri, tres debats amb l’objectiu de debatre i difondre la cultura de proximitat, aportant noves centralitats i donant pes i valor al conjunt de principis i vectors plantejats des de la perspectiva dels barris de Barcelona i del seu teixit: programes, equipaments i projectes culturals.

Dones periodistes contra el masclisme

Aquesta tardor encara podreu gaudir de l’exposició Dones periodistes contra el masclisme que reivindica el paper de les dones a les redaccions catalanes, des de la Renaixença fins a l’actualitat. A través dels retrats de les pioneres, les dones empoderades de la República, les resistents durant el franquisme o els grans referents de la transició, la mostra fa evident la contínua lluita d’aquestes professionals per reivindicar el seu talent i la seva professió en un context marcadament masclista.

‘L’exposició Dones periodistes contra el masclisme’ contribueix a visibilitzar a les pioneres del periodisme a Catalunya. Foto: Joanna Chichelnitzsky

A banda, l’Espai Línia continuarà exposant el mural dedicat a l’economia de proximitat, elaborat amb la col·laboració de Barcelona Activa, amb l’objectiu de mostrar als ciutadans els beneficis d’aquest concepte, que s’està imposant com a via de creixement a les grans ciutats europees.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram