El Comitè d’Emergència Climàtica del PEN Català ha convocat una roda de premsa el 3 d’abril a les 12 h a l’Espai Línia per denunciar la situació de Jorge Riechmann, filòsof, poeta i professor, que està encausat per protestar contra la inacció climàtica del govern espanyol, segons el PEN català, i a qui la fiscalia demana un any i nou mesos de presó. Hi assistiran el mateix Riechmann; Laura Huerga, presidenta del PEN Català, i Miquel Àngel Llauger, cap del Comitè d’Emergència Climàtica.

El passat novembre la Fiscalia espanyola va acusar d’un delicte contra el patrimoni històric quinze activistes de diferents organitzacions ecologistes que havien portat a terme una acció de protesta el 6 d’abril de 2022, manifestant-se davant el Congrés dels Diputats a Madrid i llançant-hi aigua tenyida de vermell amb remolatxa. La policia va efectuar 45 detencions i la Fiscalia va imputar a quinze dels detinguts, entre els quals hi ha Jorge Riechmann, amb delictes contra el patrimoni i contra les institucions de l’estat. Ara, la Fiscalia ha formulat la petició d’una pena d’un any i nou mesos de presó per a cada un d’ells, a més del pagament d’una multa de més de 3.000 euros.

Un espai obert a tothom

L’Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, ubicat al carrer Girona, 52, de Barcelona, disposa de 400 metres quadrats i està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram