Laia Rogel és la primera dona que presideix el Gremi en els seus 97 anys d’història (foto: Maria Cerezuela).

Laia Rogel s’ha convertit aquest dimecres en la nova presidenta del Gremi de publicitat, comunicació i màrqueting agafant el relleu d’Álvaro Montoliu. “Vull que el Gremi sigui l’ecosistema del món de la publicitat, obrint-se, sent més divers, inclusiu, actual i modern. On tots i totes hi tinguem cabuda”, ha subratllat Rogel en la seva presentació com a presidenta, en un acte celebrat a l’Espai Línia de Barcelona.

En la seva intervenció, Rogel ha desgranat els reptes que té al capdavant del Gremi: “Hem de convertir-nos en un lobby on crear sinèrgies amb les administracions públiques i amb les entitats privades, amb l’objectiu que el nostre sector es reforci. Hem de tornar a sentir l’orgull de la creativitat catalana”.

La nova presidenta del Gremi subratlla que “hem de tornar a sentir l’orgull de la creativitat catalana”

Natural de Lleida, Rogel ha posat el territori com a valor intangible. “Volem ser un Gremi que serveixi d’altaveu per les agències catalanes i ajudar-les a crear ponts amb altres zones del país”, ha dit la presidenta.

En la presa de possessió, també s’ha referit al talent: “Tenim talent i un territori ple de petites i grans agències que treballen en projectes els quals ens han de fer sentir orgullosos i orgulloses del nivell de Catalunya. No ens oblidem del territori, la professionalitat i el talent no entén d’ubicacions”.

Una mirada al centenari

Després de dos anys com a vicepresidenta del Gremi, és la primera dona que presideix l’associació en els seus 97 anys d’història. Amb la mirada posada en el centenari del Gremi –previst per al 2026–, Rogel ha assegurat que són “cent anys d’històries, anècdotes i valors que tinc el deure de transmetre, però també tinc l’obligació d’adequar als nous temps i als seus ràpids canvis”. En el context actual, la presidenta vol que “l’actualitat, les tendències i la tecnologia esdevinguin un revulsiu per convertir-nos en referents del nostre sector”.

Rogel ha tingut paraules d’agraïment al seu predecessor, Álvaro Montoliu, qui la va convidar a formar part de la junta del Gremi fa dos anys: “Hem fet equip, hem compartit bons moments i, si hem de fer francs, també alguns ensurts, que ens han fet ser més forts”.

Montoliu: “Rogel donarà una empenta al Gremi”

Álvaro Montoliu fa un pas al costat (foto: Maria Cerezuela).

El president sortint, Álvaro Montoliu, ha reconegut que “és un dia agredolç”, tenint en compte que deixa la presidència a mig mandat. Montoliu ha dit que fa dos anys va assumir el càrrec “amb molta il·lusió, conscient que era un camí ple d’oportunitats”. Però ha admès que “em vaig trobar un Gremi enfonsat, en una crisi existencial”.

Així i tot, el fins ara president ha dit que “m’he deixat la pell per revertir una situació que avui és esperançadora”. Del relleu a la presidència, Montoliu ha assegurat que “Laia Rogel donarà una empenta al Gremi, demano que l’acompanyeu, que no la deixeu sola. Amb la seva empenta i la seva valentia, se’n sortirà”, ha reblat.

Eva Pomares, en la seva intervenció (foto: Maria Cerezuela).

Finalment, la directora general de Difusió de la Generalitat, Eva Pomares, ha assegurat que “necessitem dones valentes a tot arreu” i, dirigint-se a Rogel, “et desitjo una trajectòria plena d’èxits”.

En l’acte de presentació a l’Espai Línia s’han aplegat una trentena de representants de les agències associades al Gremi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram