Espai Línia estrena un mural dedicat a l’economia de proximitat, elaborat amb la col·laboració de Barcelona Activa, i amb l’objectiu de mostrar als ciutadans els beneficis d’aquest concepte, que s’està imposant com a via de creixement a les grans ciutats europees.

Es tracta d’un llenç de tela imprès de gran qualitat i en gran format —cinc metres i mig d’alçada per tres i mig d’amplada— que explica molt gràficament per què Barcelona ha d’apostar per la proximitat també en l’àmbit econòmic. Es pot veure gratuïtament a l’Espai Línia (Girona, 52) fins el 30 d’octubre.

L’economia de proximitat es refereix al conjunt d’activitats econòmiques que es desenvolupen als districtes o als barris, que aprofiten els actius i oportunitats locals per generar una economia arrelada al territori i que responen a les necessitats dels mateixos territoris. D’aquesta manera persones, empreses i entitats d’una mateixa comunitat col·laboren per fer créixer el barri que comparteixen.

El mural, acompanyat d’un panell explicatiu i d’un article en QR on s’amplia la informació, mostra les potencialitats i les oportunitats de cadascun dels districtes de Barcelona, en funció de la quantitat d’agents econòmics i de les activitats econòmiques diverses en cada zona. Potenciant l’especialització dels barris es poden obtenir millors resultats econòmics gràcies a l’aplicació de plans específics.

El mural també recull els diversos recursos per a l’economia de proximitat que l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de Barcelona Activa, ofereix als ciutadans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram