Les autores són mares amb fills i filles amb diversitat funcional | Cedida

L’Espai Línia acull la presentació del llibre Dones i mares invisibles (Editorial Con M de Mujer) el dimarts 16 de maig a les 17.30. Les autores i mares amb fills amb diversitat funcional Guillermina Fontecha, Raquel Montllor, Rosario García, Katuy Cruz, Elena Alonso, Silvia Gimenez, Gemma Beltrán i Antoni Magan han unit les seves veus per crear un llibre de relats on, a través de les seves experiències, volen trencar amb els estereotips de gènere perquè “la tasca de la cura no només pertany a la dona”, una tasca assumida per elles i gairebé sempre invisible i poc valorada.

En la mesura en què les dones s’ocupen de la cura d’una persona depenent, l’espai per a elles mateixes queda molt reduït i això afecta el seu benestar, repercutint en la seva salut física, mental i relacional. És per això que cal canviar la mirada de la cura entregada a la dona i mirar, entenent que per a fer aquesta tasca tothom és capaç d’aprendre’n.

El llibre i les autores reclamen construir una societat on fer-se càrrec de les cures correspongui a tothom i on existeixin els recursos suficients per a les famílies i sobretot per a les dones que es troben en aquestes situacions. La cura és una tasca invisible, però tanmateix imprescindible i essencial.

 

Un espai obert a tothom

L’Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, de 368 metres quadrats, està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram