La Delegació Internacional contra l’Aïllament penitenciari oferirà a les 11 h una roda de premsa virtual internacional des d’Espai Línia per donar a conèixer un informe sobre l’última visita a Turquia. Podeu seguir la roda de premsa en aquest enllaç.

El Sr. Abdullah Öchalan és una de les milers de persones preses condemnada a cadena perpètua a Turquia. Porta empresonat des del 16 de febrer de 1999 a la presó de l’illa d’Imrali. Des del 1999 fins al 2015 ha estat totalment sol a tota la presó fins que al mes de març van ser traslladats des d’altres presons els Srs. Hamili Yildirim, Omer Hayri Konar and Veysi Aktas.

Öchalan va ser condemnat en un primer moment a pena de mort i després aquesta condemna va ser commutada a cadena perpètua. Això suposa que Mr. Öchalan romandrà en estricte aïllament fins que Turquia elimini aquest règim d’aïllament total a què té sotmès. El Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura va declarar després d’examinar les condicions de la presó d’alta seguretat de tipus F en què es troba Mr. Öchalan, que les condicions de detenció en què es trobava eren inhumanes: no ha pogut veure als seus advocats a excepció d’uns petits contactes des del mes de juliol de 2011. Tampoc no té permès veure els seus familiars. Abdullah Öchalan va poder contactar amb els seus advocats per última vegada el 7 d’agost del 2019 i amb la família el 3 de març del 2020. Els altres tres presoners d’Imrali no han pogut veure els seus advocats des del 2015 quan van ser traslladats a aquesta presó.

El 25 de març es compleixen dos anys des que ningú no ha pogut parlar amb Mr. Öchalan.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram